Sayfalar

Yurtdışından Telefon Alacaklara Dikkat...

CTIA (Cellular Telecommunications and Internet Association) kuruluşunun CEO'su Steve Largent yaptığı yazılı açıklamada, "Tüketicilerin cep telefonu ve tablet şifrelerinin açılması yönünde gönüllü olarak 6 maddelik bir karar aldık"larını belirttiler.

ABD'nin en büyük telekomünikasyon temsilcisi CTIA yöneticisi Largent, AT&T, Verizon, T-Mobile, Sprint ve US Cellular firmalarıyla görüş birliğine vararak bugünden geçerli olarak isteyen müşterilerine telefonu kilit şifresini açarak vermeyi kararlaştırdıklarını, "Tüketicilerin cep telefonu ve tablet şifrelerinin açılması yönünde gönüllü olarak 6 maddelik bir karar aldık. Bir tüketicinin cep telefonunu bir başka taşıyıcı firma ile kullanabilmesi de buna dahil" cümleleri ile ifade etti.

CTIA CEO'sunun açıklamasında, bir şebeke sağlayıcı üzerinden çalışan cihazların bir başka şebeke sağlayıcıya geçtiğinde bazı teknik uyumsuzluklar yaşayabileceği uyarısına da yer verildi.

Diğer ülkelerden ABD'yi gelen turistler yeni uygulamayla fiyatların uygun olmasına karşın telefon almasını engelleyen en büyük çekince, telefonların kendi ülkelerinde çalışıp çalışmaması endişesi idi. Kilidi açılsa dahi ne kadar sağlıklı çalışabileceği konusunda yaşanan endişenin kalkacak olması, turistlere yönelik cep telefonu satışlarında da teşvik edici etki yapması bekleniyor.

Amerika'dan cep telefonu alan Türk turistlerde, Türkiye dönüşünde şifre kırdırmak zorunda kalıyordu.



Serdar Bilgehan ŞENOL,
Bilgehan ŞENOL
Bilgi İşlem Müdürü
Bilgehan
Şenol
Serdar Bilgehan

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder