Sayfalar

Noel Baba Antalya Demre'de Anıldı...

Noel Baba olarak tanınan Saint Nicholas'ın vefat günü sebebiyle Antalya'nın Demre ilçesinde bulunan St.Nikolaus Kilisesi'nde ayin düzenlendi.
St.Nikolaus Kilisesi'nde düzenlenen ayine, Rusya, Yunanistan, Yunan Adaları ve Türkiye'de yaşayan 500 civarında Hıristiyan katıldı. Demre İlçe Emniyet Müdürlüğü'nce ayin süresince müze çevresinde geniş güvenlik önlemleri alındı.
Demre'de 4'üncü yüzyılda yaşadığı ve öldüğüne inanılan Aziz Nikolaos için, Milattan Sonra 4'üncü yüzyılda inşa edilen ve bugün müze olarak kullanılan Noel Baba Kilisesi'nde ayin yapıldı. 6 Aralık'ta öldüğü kabul edilen Aziz Nikolaos için düzenlenen ayini, Fener Rum Patriği Bartholomeos yönetti. Ayini, Eski Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Demre Belediye Başkanı Süleyman Topcu ve Yunanistan'ın Türkiye Büyükelçisi Theodoros Sotiropulos'un da aralarında bulunduğu yaklaşık 500 kişi izledi. Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı ayinde dünya barışı, savaşların sona ermesi ve Demre'de dolu afetinden zarar gören insanlar için dua edildi.
Ayine katılanlar, Noel Baba'nın mezarını da ziyaret ederek dua etti. Ayinin ardından Türkçe ve Yunanca birer konuşma yapan Fener Rum Patriği Bartholomeos, her yıl Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın izniyle 6 Aralık'ta Noel Baba'yı anmak için ayin düzenlediklerini söyleyerek, "Aziz Nikolaos'un bastığı toprağa basmak, teneffüs ettiği havayı solumak için çok sayıda kişi gelmekte. Bu gün Aziz Nikolaus Rusya'da, Yunanistan'da, Amerika'da Çin'de kısacası tüm kıtalarda, sayısız insan tarafından anılmakta ve onun için dua edilmektedir. Bizler onlarla beraber dua ederken bir ayrıcalığı da yaşadığımızın bilincindeyiz, çünkü burada hazır bulunan bizler Aziz Nikolaus'u kendi yurdunda kendi mekânında anabilme gururunu yaşayabilmekteyiz"diye konuştu
St.Nikolaus Kilisesi'nde düzenlenen ayin, Aziz Nikolaus'ın günahkâr hayattan ebedi hayata geçtiği "doğum günü" nedeniyle her yıl 6 Aralıkta geleneksel olarak düzenleniyor.





Serdar Bilgehan ŞENOL,

Bilgehan ŞENOL
Bilgi İşlem Müdürü
Bilgehan

Şenol
Serdar Bilgehan
IT Manager

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder