Sayfalar

THY Moskovaya İnemedi...

THY'nin İstanbul-Moskova seferini yapan dün geceki uçağı, olumsuz hava koşulları yüzünden Vnukovo yerine Domodedovo'ya iniş yapınca, yüzlerce yolcunun mağdur olduğu sıkıntılı ve gergin bir gece yaşandı. Domodedovo yetkilileri, şehir içinde iki havaalanı arasında uçuş yapılmasına izin vermeyince, uzun süre bekletilen THY uçağı İstanbul'a boş dönmek zorunda kaldı. 

THY'nin Moskova'dan dün gece 22.25'te kalkması beklenen uçağı, İstanbul'dan Moskova'ya gelince fırtına yüzünden Vnukovo'ya inemedi. Uçak macburen Domodedovo'ya inerken, bavullarını verip check-in yaptıran yüzlerce yolcu beklemeye başladı. THY yetkilileri, uçağın hava muhalefeti nedeniyle rötarlı kalkacağını yolcularına duyurdu. Bu arada saat gece yarısını bulurken, Domodedovo'daki uçağın Vnukovo'ya uçup yolcuları alması için yoğun bir temas trafiği yaşandı. Ancak Domodedovo'daki Rus yetkililer, uzun görüşmelere rağmen, "kötü hava şartları yüzünden Vnukovo'dan kendilerine yönledirilen uçuşlar nedeniyle zaten çok yoğun biri gece yaşandığını, sadece THY'nin değil başka havayollarının da benzer duruma düştüğünü, bu şartlarda ve uçuş yoğunluğunda uçağın şehir içinde bir havaalanından  kalkıp diğerine inmesinin uygun olmadığı"nı belirttiler.

THY Rusya Genel Müdürü Mefail Deribaş, TürkRus.Com'a yaptığı açıklamada, bugün 14.35 seferini yapacak olan uçağın kapasitesinin iki katına çıkarıldığını belirterek, "Büyük uçakla, mağdur olan tüm yolcularımızı uçurmayı planlıyoruz. Yaşanan bu olaylardan dolayı hepimiz çok üzgünüz. Hepimiz uykusuz bir gece geçirdik. Eğer Domodedovo yetkilileri, uçağımızın oradan kalkıp Vnukovo'ya gelmelerine izin verselerdi, yalnızca birkaç saatlik rötarla tüm yolcularımızı yollayabilecektik. Ama uzun görüşmelere rağmen izin verilmeyince uçağımız boş döndü. Fırtına yüzünden uçağın inememesi bu mağduriyeti yarattı. Tüm yolcularımızdan özür diliyoruz" dedi.  (TürkRus.Com)





Serdar Bilgehan ŞENOL,
Bilgehan ŞENOL
Bilgi İşlem Müdürü
Bilgehan
Şenol
Serdar Bilgehan

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder