Sayfalar

İllere Göre En Çok İş İlanı...

İŞKUR, 81 ilde işgücü piyasasının röntgenini çekti. 100 bin işyeri ziyaret edildi. Her 100 işletmeden 29'unda açık iş var. Açık iş ilanlarında konaklama ve yiyecek-içecek sektörünün önemli bir payı var.

İŞKUR, 81 ilde işgücü piyasasının röntgenini çekti. 100 bin işyeri ziyaret edildi. Her 100 işletmeden 29'unda açık iş var.Araştırma sonuçlarına göre İstanbul'da her 100 işletmeden 31'inde, Ankara'da 33'ünde, İzmir'de 27'sinde açık var. Dikkat çekici bir sonuç; 'temininde güçlük çekilen meslekler' listesinde en çok "dikişçi" ve "gaz altı kaynakçısı" var.

İŞKUR, önemli bir araştırmaya imza attı. 2013'ün ilk 6 ayına ilişkin işgücü piyasasının talep boyutunu tespit etmek amacıyla 81 ili kapsayan bir araştırma yaptı. Araştırma 74 ilde tam sayım, 7 ilde ise örneklem yöntemiyle 10 ve daha fazla kişi istihdam eden 100 bin 852 işyeri ziyaret edilerek gerçekleştirildi. Bu dev araştırma "İşgücü arz ve talebinin doğru tespit edilmesi amacıyla" yapıldı. Araştırmada her 100 işyerinden 29'unda açık olduğu, her 100 işyerinden 44'ünde eleman temininde güçlük çekildiği ortaya çıktı.

En çok aranan meslekler tespit edildi. Araştırmayla ilgili ayrıntılı sonuçlar ise İŞKUR tarafından önümüzdeki günlerde açıklanacak. Türkiye geneli ve il düzeyindeki raporlar kamuoyuyla paylaşılacak. Kurum, DÜNYA'nın işverenler tarafından takip edilen bir gazetesi olduğunu da dikkate alarak, raporu hazırlanmış illerden istihdam açısından önemli 7'sinin sonuçlarını yayımlamsına izin verdi.

İşte İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Adana, Antalya ve Kocaelin'nde bulunan açık pozisyonlarının sektörlere göre dağılımı:

İZMİR

KOCAELİ



ADANA


ANKARA


ANTALYA


BURSA

Haber: Dünyahaber


Serdar Bilgehan ŞENOL,
Bilgehan ŞENOL
Bilgi İşlem Müdürü
Bilgehan
Şenol
Serdar Bilgehan
IT Manager

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder