Sayfalar

KURTULUŞ SAVAŞI DESTEKÇİSİ OPERACI MADAM CORINNE'NİN ADI OTELE VERİLDİ...

Beyoğlu Çukurcuma'daki 3. Vakıf Han, avukat Suat Ballı tarafından binanın 100. yılında Corinne adıyla butik otel olarak hizmete girdi.

Avukat Suat Ballı, Beyoğlu Çukurcuma’daki 3. Vakıf Hanı butik otele dönüştürerek kurtuluş savaşının destekçilerinden ve Atatürk hayranı Madam Codrinne adıyla hizmete soktu.
 
Ballı, 2011’de aldığı binayı aslına sadık kalınarak restore ettiklerini, 39 odalı butik otel olarak hizmete açtıkları tesise Cumhuriyet döneminin ünlü opera sanatçısı Madam Corinne adını verdiklerini söyledi. 
“Corinne Hotel”, 100 yaşında olan bir bina
 
Suat Ballı Corinne Otel ile ilgili olarak şunları söyledi:
 
1911 yılında, ulusal mimarlık akımının öncülerinden Mimar Kemaleddin Bey tarafından yüksek gelir ve prestij sağlamak amacıyla 3. Vakıf Han olarak yapımına başlanan bina, 1913’de tamamlanıyor. 
 
Biz burayı 100 yıl sonra, 2011 yılında aldıp aslına uygun olarak restore ettikten sonra İlginç bir raslantı 2013’te, yani 100 yıl sonra hizmete açtık.
Otelimiz adını Cumhuriyet döneminde Çukurcuma’da yaşamış ve milli mücadeleye destek olmuş ünlü ve saygın opera sanatçısı Madam Corinne’den alıyor.
 
Gerçek anlamda 6 butik otelrden biri
 
“Corinne Hotel”de her biri farklı özelliklere sahip 39 oda bulunuyor. Otel, İstanbul genelinde gerçek butik otel sertifikasına sahip 6 otelden biri. 
Otelde ön plana çıkan bazı önemli ayrıntılar var. Yüksek tavanlı 39 odanın 21’i güneş alıyor. Pencere yönünden zengin otelin birçok odasında normal ve Fransız balkonlar mevcut. Odalarda yerden ısıtma sisteminin yanı sıra saatte 100 m3 civarında temiz hava sirkülasyonu sağlayan özel bir hava sistemi var. Banyo - hamam karışımı ambiyansıyla dekore edilen banyoların bazılarında jakuzi de bulunuyor. Odalarda yüksek kaliteye sahip yataklar ve özel pamuktan üretilen tekstil ürünleri kullanılıyor. Misafirlerin bir otel odasında değil de evlerinde gibi hissedebilmesi için gerekli olan her ayrıntı titizlikle uygulanmış.  
 
Butik otel ve ötesi  
 
“Corinne Hotel”, konaklama, cafe ve restaurant hizmetlerinin yanı sıra kültür ve sanat camiasında ses getirecek farklı etkinliklere de ev sahipliği yapmayı amaçlıyor. Piyano resitalleri, sanat camiasının önemli isimlerini bir araya getirecek organizasyonlar, imza günleri, fotoğraf ve resim sergileri kısa bir süre sonra hayata geçirilmesi düşünülen etkinlikler arasında. 
 
 Yunanlı şef ve ekibinden lezzetler
 
Corinne Brasserie, sadece otelde konaklayanların değil, asırlık tarihi binanın büyüsüne kapılan herkesin müdavim olduğu bir mekân. Yunanlı bir şef ve 4 aşçıdan oluşan ekibin hizmet verdiği Brasserie’de dünya mutfağından lezzetler sunuluyor. Yerli, yabancı misafirlerin ilgisini çeken “Corinne Brasserie, gündüz saatlerinde cafe ve restaurant olarak hizmet veriyor. Beyoğlu’nun ve Çukurcuma’nın mistik ve büyülü manzarasına hâkim terası, çeşitli etkinliklere ve organizasyonlara ev sahipliği yapacak. (turizmgazetesi)



Serdar Bilgehan ŞENOL,
Bilgehan ŞENOL
Bilgi İşlem Müdürü
Bilgehan
Şenol
Serdar Bilgehan

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder