Sayfalar

Hatay Turizm'i Can Çekişiyor....

Yayladağı bulunan Kara Mağara bölgesinde, Hatay Valiliği ve DOĞAKA tarafından 500 Bin TL'lik turizm yatırımı, Suriye'deki olaylardan dolayı bekletiliyor.

Yayladağı, Yayık Damlar Köyü de bulunan Karamağara bölgesinde yapılması planlanan Bungol Evler Projesi askıya alındı. Türkiye Suriye sınırına çok yakın olan Keldağ'daki şifalı suyu, ismi gibi kara olan mağarası, yeşil ile mavinin birleştiği doğa harikası Kara Mağara, yolu olmadığından birçok kişinin haberdar olmadığı veya ulaşabilmek için büyük çaba sarf etmek istemediklerinden, ayrıca mağaraya ulaşımdaki sarp kayalıklardan düşerek hayatını kaybetmiş kişilerin olamasın dan ziyaretçi çekmekte güçlük çekiyor. Milletvekilimiz Mehmet Soydan'ın büyük uğraşlarıyla Hatay İl Özel İdare Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü tarafından yapılan parke yol çalışmasıyla ile çözüme ulaştırıldı. Elektrik enerjisini rüzgar gücüyle sağlandığı Kara Mağara'da, harika güzelliklerini sunma yolunda.

Ancak Suriye'deki iç savaş olaylarınının yatırımı engellediğini dile getiren Kara Mağara Sosyal Tesisleri Sorumlusu Selehattin Ağca, 'Valilik ve DOĞAKA tarafından burası için 500 bin TL ödenek çıkartıldı, güzel hizmetler yapılacaktı ama Suriye'de yaşanan olaylar yüzünden iptal edildi. İnsanlar buraya geliyorlar, Samandağ Çevlik'ten buraya tekne turları yapılıyor. Bu bölgenin değerlendirilerek turizme kazandırılması gerekir' dedi.









Serdar Bilgehan ŞENOL,

Bilgehan ŞENOL
Bilgi İşlem Müdürü
Bilgehan

Şenol
Serdar Bilgehan
IT Manager

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder