Sayfalar

Turizme Kredi kartı Engeli...

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkan Yardımcısı, Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Başkanı Mehmet İşler, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK)'nun kredi kartı harcamalarını kısıtlamaya yönelik adımları çerçevesinde kredi kartına taksitle yapılan tatil alışverişlerine getirmeyi planladığı sınırlamanın, iç turizmin gidişatında olumsuzluklara yol açacağını söyledi.
Sınırlamanın turizme talebi düşüreceğini belirten İşler, karar yeniden gözden geçirilmezse konunun Anayasa Mahkemesi’ne kadar taşınabileceğini belirtti.
 
‘İÇ PAZAR HAREKETLİLİĞİNİN ÖNÜ KESİLİR’
 
BDDK kararının iç pazardaki turizm hareketliliğini büyük ölçüde engelleyeceğini savunan İşler, Türkiye’nin turizmde rekabet içinde olduğu dış ülkelere karşı da ağır bir darbe alacağını iddia etti. Karar vericilere, turizm sektörünü sıkıntıya sokacak adımlardan sakınmaları çağrısında bulunarak, “Düzenlemenin arkasında her ne kadar ekonomik nedenler olsa da turizm sektöründe erken rezervasyonla başlayan iç pazar hareketliliğinin önü kesilmiş olacak. İç pazardaki turist oranını, AB ve rakip ülkelerdeki oran olan yüzde 25’lere çıkarmak istediğimiz bir dönemde bu uygulamanın son derece yanlış olduğunu düşünüyorum. İç pazarı çeşitli enstrümanlarla hareketlendirmek istemiştik. 2008 yılından beri sürdürülen kredi kartıyla taksitli tatil alışverişi de bunlardan biriydi. Kart kullanımına getirilecek sınırlama, iç turizmi engellememeli. Kaldı ki vatandaşlarımızın uygun şartlarda tatil yapma imkanları da ellerinden alınmış olunacak. Kararı son derece yersiz ve yanlış buluyorum” dedi.
 
‘KARAR TEK TARAFLI VE AĞIR’
 
Söz konusu kararın yalnızca turizm sektörünü kapsamasının tek taraflı ve ağır olduğunu savunan Mehmet İşler, “Büyük şehirlerde çevreyle, doğayla birleşme şansı olmayan vatandaşlarımız, kredi kartıyla tatil taksitlendirmesi yaparak tatilini rahatça geçiriyordu ancak dış pazarda rekabet gücünü azaltacak bu uygulamayla halkın uygun koşullarda tatil hakkını elinden almış oluyoruz. BDDK’nın yalnızca turizm sektörünü kapsayan tek taraflı kararına kesinlikle karşıyız. Bu elbette ki haksız ve adil olmayan bir uygulama olarak gözümüze çarpıyor ve karar vericilerin sınırlama kararını yeniden gözden geçirmesini istiyoruz. Aksi takdirde sektörün, konuyu Anayasa Mahkemesi’ne kadar taşıyacağı bir süreç bizi bekliyor” değerlendirmesinde bulundu. (haber01.com)









Serdar Bilgehan ŞENOL,

Bilgehan ŞENOL
Bilgi İşlem Müdürü
Bilgehan

Şenol
Serdar Bilgehan
IT Manager

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder