Sayfalar

Otellere 8 adımda twitter önerisi....

Konaklama sektöründe her geçen gün ağırlığı ve etkisi artan internet ve sosyal medya, bu alana dönük özel yaklaşımları da zorunlu kılıyor. Özellikle Facebook ve twitter gibi milyonlarca kullanıcısı olan sosyal medya ortamları, konaklama sektörünün bu mecraları nasıl kullanacağına dair soruları da beraberinde getiriyor. Şirketlere dijital ortamları kullanmaları konusunda destek veren ReviewPro adlı web sitesinde yayınlanan bir makale, otellerin twitter'ı nasıl etkin kullanacakları konusunda önemli ipuçları veriyor.
Aylık 230 milyon aktif kullanıcıya sahip twitter, oteller için iyi bir pazarlama aracı ve müşteri ilişkileri kanalı olabilir. Ancak sosyal medya, aynı zamanda kafa karıştıran özellikler de barındırmakta. Aşağıda, hem tecrübeli, hem de tecrübesiz kullanıcıların bir sosyal medya kanalı olan twitter’ı otelleri için nasıl kullanılacakları anlatılıyor.
 
İŞE BİO’NUZU YAZARAK BAŞLAYIN

Profilinize yazdığınız şeyler, sosyal medyada yazdıkalrınızın en iyisi olmalı. Çünkü profil yazısı bir twitter kullanıcısının sizi takip edip etmeyeceğine karar vermesinde ona en çok yardımcı olan unsurlardan biridir. Elbette 160 karakter kullanarak kendinizle ilgili her şeyi anlatamazsınız. Bu yüzden profilinize, otelinizi en iyi tanımlayacak anahtar kelimeleri yazın. 
 
BİR TOPLULUK YARATIN

Çok sayıda takipçinizin olması elbette önemlidir. Ancak twitter’da her şey sayılardan ibaret değildir. Satın aldığınız, ancak sizin markanızla ilgilenmeyen takipçiler veya ayırt etmeksizin takipleşme yoluyla elde ettiğiniz takipçiler, bu anlamda sizin için bir şey ifade etmiyor. Yaratacağınız topluluk, otelinizle, en azından destinasyonunuzla ilgilenen kullanıcılardan oluşmalı. Daha sonra, takipçilerinizin ilgisini çekecek ve sizi yeniden tweet’leyecek akıllı paylaşımlarda bulunmaya başlayın. Ayrıca, insanların sizi bulmasını, katkı koymasını ve paylaşmasını sağlayacak çeşitli hashtag’lar kullanın. Bu konuda bir örnek incelemek isterseniz, Las Vegas’ta bulunan Cosmopolitan Hotel’in 219 bin takipçili twitter hesabını inceleyebilirsiniz.
 
ÖNCE DİNLEYİN

Önceikle twitter’in bir yayın kanalından çok dinleme kanalı olduğunu unutmayın. Bu yüzden, twitter’da hiçbir şey yapamıyorsanız bile, proflinizde, kullanıcıların otelinizle ilgili sorularına yanıt verecek bir email adresi bulundurun. Twitter’ı benzersiz kılan şey, çok sayıda tweet’in gerçek zamanlı ve çoğunlukla mobil cihazlar aracılığıyla gönderilmesi. Bu, seyahat ve konaklama sektörleri için bulunmaz bir fırsattır. İnsanlar sosyal medyayı daha, “o anda” neler yaptıklarını paylaşmak için kullanıyorlar. 

Red Carnation Hotels’in sosyal medya yöneticisi Sasha Kerman, “Biz twitter’ı, müşterilerimizi dinlemek ve onlara en iyi deneyimi yaşatmak için kullanıyoruz. Bunun içinde, odasına yerleşen müşterilerimize “hoş geldiniz” tweet’i atmak da var” diyor.
 
HIZLI HAREKET EDİN
 
“Müşterilerle ilişki kurma noktasında twitter, en aktif ve etkili kullandığımız sosyal medya kanalı” diyen Loews Hotels & Resorts Sosyal Medya Direktörü Piper Stevens, otelde konaklayan müşterinin sorununu ulaştırması ve anında çözüm üretilmesi konusunda twetter’ın mükemmel bir olanak sağladığını belirtiyor.

Corinthia Hotels Sosyal Medya Direktörü Jason Potter ise, twitter’daki sorulara bir saat içinde yanıt vermek gibi bir politikalarının olduğunu belirtiyor. Bir keresinde otel bir müşterisinden # checkinfromhell (cehennemde check in) hashtag’ı ile bir tweet almış. Bunun üzerine söz konusu müşteri ile yine twitter üzerinden iletişime geçen otel yönetimi, direkt mesaj yoluyla kişinin konaklama bilgilerine ulaşmış ve müşterinin sorununu çözmüş. Devamında müşteri bu sefer, #service hashtag’ı altında otele övgüler dizen tweetler atmaya başlamış.








Serdar Bilgehan ŞENOL,

Bilgehan ŞENOL
Bilgi İşlem Müdürü
Bilgehan

Şenol
Serdar Bilgehan
IT Manager

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder