Sayfalar

Avrupa'ya Vizesiz Seyahat....

Türkiye ile Avrupa Birliği arasındaki vize müzakerelerinde ilerleme sağlandı. Bir aksilik çıkmadığı taktirde AB yetkililerinin önümüzdeki ay içinde Ankara'ya gelerek vize muhafiyeti için süreci başlatması bekleniyor.

Vize muafiyeti müzakerelerinde hem AB hem de Türkiye açısından en mühim şart olan GKA’da varılan mutabakat Ankara’yı rahatlattı. Ankara, GKA’yı imzalamasının ardından vize muafiyeti müzakerelerinde alınan mesafeden memnun kalmazsa anlaşmayı “feshedebilecek.” Vize muafiyeti yol haritasına giren bu cümle ile Türkiye “6 ay süre ile” GKA’yı uygularken karşılığında AB’nin vize muafiyeti sözlerini tutup tutmadığını değerlendirecek. Türkiye, GKA ile kendi toprakları üzerinden AB topraklarına geçen 3. ülke vatandaşlarını geri almayı taahhüt ediyor. Ancak geçiş sürecinde Türkiye sadece kendi vatandaşlarını geri alacak. Aynı anda vize muafiyeti müzakerelerinde de ilerleme sağlanması durumunda GKA 3. ülke vatandaşlarına da teşmil edilecek.

Anlaşma, 21 Haziran 2012’de Türkiye ile AB arasında parafe edilmişti. Zaman'ın haberine göre kaynaklar, üye ülkelerdeki birçok olumlu mahkeme kararına rağmen AB’nin Türk vatandaşlarına vize uygulamaktan vazgeçmediğini hatırlatıyor. Aynı kaynaklar, Ankara’nın hukuken bu sorunu aşamayacağını gördüğüne ve tek yolun siyaset olduğunu kabullendiğine işaret ediyor. (Habertürk)









Serdar Bilgehan ŞENOL,

Bilgehan ŞENOL
Bilgi İşlem Müdürü
Bilgehan

Şenol
Serdar Bilgehan
IT Manager

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder