Sayfalar

Online Pazara Mercek...

Alman seyahat acentelerinin işbirliği örgütü BEST-RMG'nin kongresi, Bentour Swiss'in organizasyonu ile İstanbul Cevahir Otel'de gerçekleşti. Almanya ile çalışan acentelerin stand kurduğu etkinliğe 400'ün üzerinde seyahat acentesinin katıldı.

Alman Seyahat Acenteleri Birliği'nin yıllık toplantısı bu yıl, Bentour Swiss'in organizasyonu ile ilk kez İstanbul'da düzenlendi. 20 yılı aşkın süredir Alman seyahat acentelerinin kuruluşu olan Best RMG, Alman acenteler ve Almanya ile sürekli olarak çalışan farklı ülke acentelerini bir araya getirdi. Toplantıya, 400'ün üzerinde seyahat acentesinin yanı sıra, Almanya'dan Türkiye'ye düzenli olarak turist getiren 40 tur operatörünün temsilcileri de katıldı.

Grand Cevahir Hotel & Convention Center'da gerçekleştirilen etkinlikte Alman Seyahat Acenteleri Birliği (DRV) Başkanı Jürgen Büchy, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği'nden yetkililer de yer alacak.

Kongrenin açılışına, Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Özgür Özaslan, Tanıtma Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Yazar, TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, Turizm Yatırımcıları Derneği Başkanı Murat Ersoy, TUROB Başkanı Timur Bayındır, Bentour Swiss CEO'su Kadir Uğur ve çok sayıda davetli katıldı.

Toplantının açılışında Özgür Özaslan, Başaran Ulusoy, ve Alman Seyahat Acenteleri Birliği (DRV) Başkanı Jürgen Büchy konuşma yaptı.

ONLINE PAZAR ETKİN OLARAK KULLANILMALI

Konuşmasında acentecilerin online pazarı etkin bir şekilde kullanması gerektiğini belirten DRV Başkanı Jürgen Büchy, Alman müşterinin uygun fiyata keyifli bir tatil hayali kurduğuna dikkat çekti. Büchy yaşanan iflasları örnek gösterek, acentelerin büyük dampinglerden kaçınması gerektiğini söyledi.

YENİ YÖNETMELİKLERLE BAŞIMIZ AĞRIYACAK

Birlik olarak Almanya'da acentelerin haklarını korumak adına çalışmalar yürüttüklerini belirten Büchy, "Acentelere getirilmeye çalışılan kurumsal vergi bizi zor durumda bırakacak ve gelirlerimizi etkileyecek tehlikeler barındırıyor. Ayrıca, Avrupa genelinde seyahat sektörünün yeniden düzenlenmesini öngören bir çalışma yürütülüyor. Hazırlanan yeni yönetmelik bizi sınırlandırabilir. Tur seyahatlerine ilişkin yeni sigorta yönetmeliği de başımızı ağrıtabilir. Bu konularla ilgili her kademe görüşme ve çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Yapılan araştırmalar, seyahatçilerin tatile çıkmadan önce, bir danışmandan fikir almak istediğini gösteriyor. Bu bakımdan, seyahat sektöründe seyahat acentelerinin önemi devam edecek" dedi.

TÜRKİYE İLE VİZELERİN KALDIRILMASI İÇİN UĞRAŞIYORUZ

Büchy, Türkiye ile süren vize çalışmaları hakkında da açıklama yaptı. Vizelerin yumuşatılması, hatta tamamen kaldırılması ile ilgili girişimlere devam ettiklerini belirten Büchy, "Almanya'da bizimle beraber hareket eden müttefiklerimiz ile birlikte girişimlerimizi sürdürüyoruz" diye konuştu.

KLASİK ACENTECİLİK ONLINE İLE BİRLEŞTİRİLMELİ

Konuşmaların ardından, acenteler ve online satış konusu tartışıldı. Yapılan sokak röportajlarının paylaşıldığı panelde, görüşüne başvurulan onlarca Alman tatilcinin, araştırma sürecinde interneti kullandığı, ancak satın alma aşamasında acenteye gitme, oradan satın alma eğiliminin çok yüksek olduğuna dair değerlendirmeler paylaşıldı.

Tatile çıkan insanlar için karşısında bir muhatap bulmanın son derece önemli olduğuna dikkat çekilen panelde, acentelerin "Acaba online'ı kaçırıyor muyum" gibi bir kaygı içinde olmalarının yanlış olduğu, önemli olanın klasik acentecilik faaliyetleri ile online'ı birleştirebilmek olduğu ifade edildi.

DER TOURISTIK YENİ BİR YAPILANMAYA GİTTİ

Toplantıda bir konuşma da Der Touristik CEO'su Dr. Norbert Fiebig ise daha önce seyahat faaliyetlerini Ana şirket olan REWE adı altında yürüttüklerini, ancak bu yıl yeni bir yapılanmaya giderek hem isimlerini, hem de yapılanmalarını değiştirdiklerini söyledi. Nisan ayından beri yeni yapılanma üzerinde çalıştıklarını kaydeden Fiebig, REWE'nin Alman seyahat sektöründe 2'nci en büyük olmasına rağmen, seyahatten çok başka alanlardaki faaliyetleriyle tanındığını, yeni yapılanmayla bunun değiştirdiklerini kaydetti.
  (TurizmdeBuSabah)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder