Sayfalar

Dijitale Platforma Dahil Olmayan Turizmcileri Zor Günler Bekliyor....

Artık akıllı telefon ve tabletlerinden online rezervasyon yaptırdıktan sonra konaklama süresince seyahat deneyimlerini dış dünyayla paylaşan yeni bir müşteri segmenti dikkat çekiyor.
Diğerlerine göre iki misli seyahat edip daha fazla harcama yapan “Dijital Seçkinler” ünvanlı bu gezginleri yakalayamayan işletmeleri zor günler bekliyor.

Her an internete bağlanmalarını sağlayan en az iki cihaza sahip olan “Dijital Seçkinler” seyahatlerini online planlıyor, akıllı telefon ve tabletlerinden online rezervasyon yaptırıyorlar. Üstelik konaklama süresi boyunca dış dünyayla sürekli haberleşiyor ve yaşadıkları seyahat deneyimlerini gerçek zamanlı olarak aktarıyorlar. “Dijital Seçkinler”i yakalayamayan işletmeleri ise zor günler bekliyor.

İnternet sayesinde sayısız konaklama seçeneğine erişme imkanları olduğu için indirim ve fırsatları en kolay şekilde bularak değerlendiriyor olsalar da, dijital çağın seçkin misafirleri seyahatlerinde ortalama misafirlere göre yaklaşık yüzde 30 daha fazla harcama yapıyorlar. Internet üzerinde tesislerle ilgili geniş bir araştırma yapıyor, yorumları inceliyorlar, hatta web sitesine bakarak tesisin kalitesine karar veriyorlar. Etkileyici bir kullanıcı deneyimi sunamayan site ve tesisleri eliyor, web sitesi olmayan turistik işletmeleri ise yok sayıyorlar.

Dijital çağın seçkin misafirlerini yakalamanın formülü basit

CloudArena kurucu ortaklarından Tolga Yalçınkaya, konaklama tesislerinin sayıları sadece 2 yıl içerisinde yüzde 600 oranında artış gösteren bu yeni dijital çağın seçkin misafirlerini yakalayabilmelerinin yolunun ise onları daha iyi tanımaktan ve beklentilerine cevap verebilmenin formülünü bulmaktan geçtiğini belirtiyor:

“Aslında bunun da formülü basit. İlk aşamada turistik tesislerin web sitelerini her türlü cihazdan erişebilecek, kolay rezervasyon yapılabilecek ve merak edilen bilgilere kolayca ulaşılabilmesini sağlayacak şekilde güncellemeleri gerekiyor.

Bunun yanı sıra sosyal medyada da aktif olmalı ve onların ilgisini çekecek paylaşımlarda bulunmalılar. Tesiste konakladıkları süre boyunca bekleyecekleri öncelikli hizmet hiç kuşkusuz kesintisiz bir internet bağlantısı olacaktır. Konaklama esnasında da onları memnun etmeyi başardıkları takdirde, kendilerine sosyal medya platformlarında olumlu yorumlar paylaşarak adeta birer marka elçisi gibi çalışacak sadık bir müşteri kitlesi edinmeleri mümkün.

Dijital seçkinlerin yüzde 84’ü olumlu bir web sitesi deneyiminin önemli olduğunu, işin içine online rezervasyon da girdiği takdirde bunun öneminin daha da arttığını söylüyor. Bu gezginler seyahat planlarını yaparken en az 22 web sitesini inceliyorlar. Yüzde 20’si online deneyimlerinin kişisel deneyimlerine eşdeğer olduğunu düşünüyor. Yüzde 39’u satın almalarını tabletlerinden gerçekleştiriyor. Dolayısıyla yalnızca internet bağlantısı sağlanamaması bile rezervasyon sayısında düşüşe neden olabiliyor. Bu da dijital seçkinleri kaybetmek anlamına geliyor. Üstelik yalnızca bu konunun bile olumsuz yorumlar eşliğinde her türlü sosyal paylaşım platformunda anında yer alacağı ve satışları büyük ölçüde düşürebileceği de göz ardı edilmemesi gereken bir gerçek.”

Yalçınkaya, turizm işletmelerinin Dijital Seçkinler’e ulaşmada en büyük desteği HotelRunner’dan aldıklarını belirtiyor: “HotelRunner, sunduğu benzersiz altyapı sayesinde dijital çağın bu seçkin misafirlerini kazanmalarında işletmelere sayısız imkanlar sağlıyor. Tüm cihazlarla uyumlu bir web sitesinden en pratik şekilde doğrudan online rezervasyon almayı sağlaması ve sosyal medya entegrasyonuna kadar ihtiyaç duyulan her konuda işletmecinin yanında yer alıyor. Dijital seçkinleri yakalamak ve satışlarını artırmak isteyen turistik işletmelere de HotelRunner’da hesaplarını hemen oluşturup artan rezervasyon ve satışların keyfini çıkarmak kalıyor.” (turizmaktuel)










Serdar Bilgehan ŞENOL,

Bilgehan ŞENOL
Bilgi İşlem Müdürü
Bilgehan

Şenol
Serdar Bilgehan
IT Manager

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder