Sayfalar

NOEL BABA 700 BİN TURİST ÇEKTİ....

Antalya'nın Demre İlçesi'nde bulunan Noel Baba Kilisesi ve Müzesi'ni, bu yıl 550 bini yabancı, 150 bini yerli olmak üzere 700 bin civarında turistin ziyaret ettiği açıklandı.

Demre ilçesinde bulunan Noel Baba Kilisesi ve Müzesi'ni, bu yıl çoğunluğu yabancı olmak üzere 700 bin civarında yerli ve yabancı turist ziyaret etti.
 
Hristiyanlar tarafından kutsal sayılan, adına ayin ve kutlama törenleri düzenlenen Aziz Nicholaos (Noel Baba), efsaneleşen hayatıyla öne çıkıyor. Noel Baba'nın yaşadığı şehir olarak kabul edilen Demre ilçesi, tatillerini Noel tatilini geçirmek isteyen Hristiyanlar tarafından da ziyaret ediliyor.
 
Demre Belediye Başkanı Süleyman Topçu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçede yeni yıla sakin bir şekilde hazırlandıklarını söyledi. Adına Noel Bayramı kutlanan ve asıl adı Aziz Nicholaos olan Noel Baba'nın Demre ilçesinde yaşandığının bilindiğini ifade eden Topçu, bunun ilçe için önem taşıdığını dile getirdi.
 
İlçede bulunan Noel Baba Müzesi'ni bu yıl 550 bin yabancı, 150 bin ise yerli turistin ziyaret ettiğini, geçen yıl da hemen hemen aynı rakamlarda ziyaretçi çektiğini bildiren Topçu, "İlçemiz, Hristiyan alemi tarafından kutsal sayılan ve adına Noel Bayramı kutlanan Aziz Nicholaos'un yaşadığı ve öldüğü yerdir. Her yıl ilçemizi ve müzeyi yerli ve yabancı yüzbinlerce turist ziyaret ediyor. Bizler de bu değere sahip çıkmaya çalışıyoruz" dedi.









Serdar Bilgehan ŞENOL,
Bilgehan ŞENOL
Bilgi İşlem Müdürü
Bilgehan
Şenol
Serdar Bilgehan

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder